GBO, GBP, GBC, GBA linssin vaihto

 

Tarvittavat työkalut:
Mattopuukko
Puhdistusaine (mahdollisten liimajämien poistoon)

Vaihtolinssejä valmistetaan kaikkiin vanhempiin GameBoy laitteisiin ja linssin vaihtokin käy melko helposti. Käytän esimerkkinä GameBoy Original laitetta mutta linssin vaihto onnistuu otsikon laitteille samaan tapaan. Linssi on siis itse LCD-näytön päällä oleva pleksi eikä itse näyttö. Rikkinäisen näytön vaihto on ihan eri asia ja en usko että se edes on kannattavaa näin "halpaan" laitteeseen.

gameboy konsoli linssi
Linssi on yksinkertaisesti liimattu näytön kehyksiin joten irrotus käy varsin helposti. Käytä apuna mattopuukkoa tai muuta terävää työkalua.  gameboy konsoli linssin irrotus
Todennäköisesti vanhasta näytöstä jää kehyksiin liimajämiä ja nämä voi poistaa vaikka Lasolilla tai ihan tavallisella tärpätillä. Liimajämien poistoon on myös varmasti alustaa vahingoittamattomia erikois-aineita kuten PRF Citrus Cleaner.

Kun olet saanut liimajämät poistettua, pyyhi vielä huolellisesti kehyksistä siihen mahdollisesti jäänyt puhdistusaine ja anna kuivua rauhassa

Itse pesin laitteen kuoret kokonaan ja tämä helpotti huomattavasti liimajämien poistoa. Jos puhdistat kehykset laite koottuna niin varo vahingoittamasta LCD-näyttöä tai levittämästä puhdistusainetta kuoren sisään.

Ja vielä ennen linssin kiinnitystä tarkista että itse näyttöön ei jää sormenjälkiä tai muuta roskaa.

Jos haluat pestä kuoret kokonaan on laite purettava. GameBoy Original laitteen purkuun on ohje täällä. Muiden GB-laitteiden ohjeet tulossa mahdollisesti jossain vaiheessa.

gameboy konsoli kehyksen puhdistus
Kuvassa Gameboy Original, GameBoy Pocket, GameBoy Advance ja Gameboy Color vaihtolinssit. Kaikki asennetaan samalla tavalla eli ensin poistamalla liimapinnan suojapaperi ja asettamalla linssi paikoilleen ja tämän jälkeen poistamalla linssin etupuolen suojakalvo.

Paras tapa asettaa linssi on ensin kohdistaa tarkkaan yksi näytön sivu (se jossa terävimmät kulmat) ja varovasti tiputtamalla linssi paikoilleen.

gameboy konsolien vaihtolinssejä
Valmista. Kuvassa etupuolen suojakalvo on vielä paikoillaan. gameboy konsoli valmiina