Suomalaiset pelilehdet ja kirjat

Pelien ja laitteiden lisäksi hyviä keräilykohteita ovat myös erilaiset pelilehdet, kirjat ja esitteet joita suomessa on ilmestynyt kymmeniä erilaisia. Alla ilmestymisvuodet, ilmestyneiden numeroiden määrät ja lyhyt kuvaus. Lista on vielä pahasti puutteellinen mutta koitan täydentää aina kun mahdollista. Tässä listassa on siis ainoastaan täysin suomenkielisiä PC- ja konsolipelejä käsitteleviä lehtiä/kirjoja.

Muutamasta lehdestä löytyy ensimmäisen numeron kansikuva jonka näet lehden nimeä klikkaamalla. Checklist on täydellinen lista ilmestyneistä lehdistä tuplanumeroineen, erikoisnumeroineen ja kylkiäisineen.

Jos osaat täyttää ? kohdat tai tiedät muita suomenkielisiä lehtiä/kirjoja niin ota yhteyttä.

 
Nimi Vuosina Numeroita Muuta
Club Nintendo jäsenlehti 2002 - 2003 4 -
Joyboy Klubilehti 1994 - 2001? 32+? Suomen pitkäaikaisimman ja varmasti legendaarisimman pelikaupan Gamehousen oma klubilehti. Sisälsi peliesittelyitä, postipalstan ja liikkeen mainoksia. Kuvassa oleva lehti on ensimmäinen varsinainen JoyBoy jasenlehti (järjestysnumero kuitenkin 6.), tätä ennen julkaistiin vain muutama mustavalkoinen katalogi.
Konsolipelaaja
Checklist keräilijälle
2001 8 Super Power -lehden seuraaja. Numerointi jatkui viimeisestä SuPo lehdestä ja päättyi numeroon 12/01 jonka jälkeen lehti yhdistettiin Pelit-lehden kanssa.
NES Peliatlas 1993 1 114-sivuinen peliopas Nintendolle. Sisältää vinkkejä ja läpipeluuohjeita Nintendo peleihin. Suomennettu kirjasta "NES Game Atlas"
Nintendo 64 Huijauskoodit 1998 1 Kimmo Nikkasen huijauskoodikirja N64:lle
Nintendo -lehti
Checklist keräilijälle
1990 - 1994 40 + Näytenumero Ehkä se kaikkein legendaarisin pelilehti. Käsitteli vain Nintendo (NES, SNES, Gameboy) pelejä. Peruslehti oli suurimmaksi osaksi sarjakuvia, tilaajille Power Player-liite jossa pelien arvosteluja. Ilmestyi täsmälleen samanlaisena ainakin Ruotsissa. Vain postipalsta taisi olla kokonaan omaa tuotantoa. Nintendo-lehdellä oli myös oma kansio. Katso mainos
Pelaa! 2005 -> Ilmestyy vielä Ilmaislehti. Peliarvosteluja/esittelyjä ja mainoksia. Ensimmäinen numero julkaistiin vain muutama kuukausi sitten.
Pelaaja -lehti 2002 -> Ilmestyy vielä Taysin suomalaisin voimin tehtävä pelilehti joka käsittelee kaikkia laitteita.
(Suomen) PC Gamer 1998 - ? ? Suomennettu PC-pelilehti
PC Pelaaja 2005 -> Ilmestyy vielä PC-pelilehti
PC Pelien Huijauskoodit 1998 1 Kimmo Nikkasen huijauskoodikirja PC:lle
PC Pelikirja 1996 - 2001 ? Kimmo Nikkasen PC-pelivinkkejä sisältävä kirja. PC-Pelikirjan nimi oli vuonna 99 PC-peliraamattu. Nikkaselta ilmestyi myös muista PC-peleihin liittyviä kirjoja joita ei ole erikseen listalla. Näitä oli mm. Duke Nukem 3D : pelintekijän opas ja Pelieditoijan käsikirja: taistelupelit.
Pelaajan niksikirja 2005 1 PC, Xbox ja PlayStation pelejä käsittelevä kirja jossa sekalaisia vinkkejä ja oppaita. Suomennettu Englanninkielisestä teoksesta.
Peliasema
Checklist keräilijälle
1998 - 2001 29 Pelkästään PlayStation-peleihin keskittynyt pelilehti.
Pelimestari
Checklist keräilijälle
1998 - 2005 56 Games Master -lehden suomenkielinen versio. Käsitteli kaikkia valmistajia.
Pelit 1992 -> Ilmestyy vielä Kuten tästäkin listasta voit todeta, Pelit-lehti on suomen ylivoimaisesti pitkäaikaisin pelilehti, tosin ei vanhin. Käsitteli pitkään vain tietokonepelejä, hiljattain mukaan tuli myös konsolipelit.
PlayStation Huijauskoodit 1998 1 Kimmo Nikkasen huijauskoodikirja Pleikkarille
PlayStation -lehti 1998 - 2000 ? ? Suomennettu virallinen PlayStation lehti. Joka lehden mukana tuli demolevy. Lehden sisällön varmaan arvaatte :)
Pleikkari lehti ? ? Ilmeisesti jatkoa PSi2 lehdelle???
Pleikkari 2 lehti 2000 - ? ? PlayStation 2 lehti. Sisällön varmaan arvaatte :)
PlayStation Pelikirja 1997 - 2001 4 Kimmo/Tuula Nikkasen vinkkejä ja läpipeluuohjeita Pleikkaripeleihin sisältävä kirja. Kirjasta ilmestyi viitenä vuotena neljä painosta.
PlayStation Power 2000 - ? ? Suomennettu PlayStation lehti
PSi2 lehti ? ? Ilmeisesti Pleikkari 2 lehti muutti nimensä jossain vaiheessa PSi2 lehdeksi. En ole kyllä koskaan edes nähnyt tätä lehteä..
Sega Klubilehti 1991 - 1993 6 Sisälsi uutuuspeliesittelyitä, uutisia ja lukijapalstan.
Super NES Peliatlas 1994 1 98-sivuinen peliopas Super Nintendolle. Sisältää vinkkejä ja läpipeluuohjeita Super Nintendo peleihin. Suomennettu kirjasta "Super NES Player's Guide"
Sonic The Hedgehog
Checklist keräilijälle
1994 - 1995 9 Sonic sarjakuvalehti. Tietääkseni tämäkin oli pohjoismaista yhteistuotantoa.
Super Power
Checklist keräilijälle
1993 - 2001 80 Nintendo-lehden seuraaja. Aloitti vähän ennen N-Lehden lopettamista. Käsitteli aluksi vain Nintendon pelejä mutta vuonna -95 mukaan tuli kaikki valmistajat. Ilmestyi täsmälleen samanlaisena muissakin skandinavian maissa, eri kielillä luonnollisesti. Vain postipalsta taisi olla kokonaan omaa tuotantoa. Lähes yhtä legenda lehti kuin N-lehtikin. SuPo lehdellä oli myös oma kansio. Katso mainos 
Tilt!
Checklist keräilijälle
2004 - 2005 13 Tilt! tv-ohjelman paperijatke. Lehti lopetettiin varsin nopeasti vähäisen suosion takia.
Tomb Raider II Strategiaopas 1998 1 Kimmo Nikkasen Strategiaopas Tomb Raider 2:n PC- ja Pleikkariversioille.